Michelin Pilot Alpin PA4 - Za vozila visokih performansi i sportske modele SNAGA U POTPUNOJ BEZBEDNOSTI

Michelin Pilot Alpin PA4
Michelin Pilot Alpin PA4

Prednosti i tehnologija Michelin Pilot Alpin PA4:

Profil gazećeg sloja sa puno brazdi i kanala
Gazeći sloj s većim brojem ripni i više lamela.
Prednosti: trakcija i kočenje po snegu i ledu.

StabiliGrip
Duboke lamele dizajnirane u tri dimenzije, postavljene pod različitim uglovima što omogućuje bolju trakciju, lomljenje vodenog filma i bolje prianjanje gume na suvoj površini, veću krutostgumenih blokova.
Prednosti: bolje držanje na putu i veća preciznost u vožnji.

Helio Compound 3G
Treća generacija jedinjenja  gume Heliocompound. Nova smesa gume na bazi silike i suncokretovog ulja, za bolje držanje po hladnom vremenu.
Prednosti: bolje držanje na mokrim,snegom i ledom prekrivenim površinama.

Ridge N Flex
Maksimalna tehnologija za bolju kontrolu zimi i preciznije upravljanje.

Šara pneumatika može da bude asimetrična ili usmerena, u zavisnosti od opreme.

Zašto postoje  asimetrična i usmerena šaru ovih pneumatika?
Pneumatik PILOT ALPIN  PA4  ima 2 različite šare, istovremeno je radjeno na 2 paralelna načina: jedan koji smo radili u saradnji sa kompanijom Porše, a drugi na više uobičajen način. Oba rešenja su dovela do željenih rezultata. Obe vrste šare pneumatika savršeno reaguju na filozofiju „ridge-n-flex“ i koriste iste elemente na malo drugačiji način.

Obično se smatra da je asimetrična šara bolja za upravljanje. Pa, šta je sa upravljanjem pneumaticima PA4, verzija sa usmerenom šarom? 
Asimetrična šara pneumatika jeste rešenje za bolje upravljanje, ali nije i jedino. Kao što već znate, pneumatik je sistem mnogo elemenata. Njihovim kombinovanjem dobićete odlično upravljanje, bilo asimetrično ili usmereno. Dobar primer je naš novi pneumatik PILOT ALPIN sa usmerenim šarama koji je odobrila kompanija Porše za nove modele 911 i Boxster.

Da li to znači da je pneumatik Pilot Alpin kompanije MICHELIN sa usmerenim šarama isključivo za automobile iz Poršea?
Ne, nije tako. 
Zaista izgleda da je tako, jer smo počeli sa veličinama kompanije Porše. Ali možemo slobodno da dizajniramo druge veličine usmerenih šara za bilo koja druga vozila kako bi ispunili njihove zahteve.
Ove veličine postoje već danas u dve verzije V/W (sa oznakom Poršea i bez određene oznake).

Visoko kvalitetne gume za automobile - Michelin Pilot Aplin PA4 model predstavlja najnapredniju tehnologiju u ovom trenutku, što omogućava vozaču da se oseća bezbedno u različitim brzinama, situacijama u saobraćaju i na različitim površinama. Nizak nivo buke, visoka trajnost guma, smanjen otpor kotrljanja i minimalni rizik od akvaplaninga omogućavaju vozaču brzo manevrisanje, sigurno i samouvereno u svim vremenskim uslovima - bilo na suvom asfaltu, snegu  ili tankom ledu. 
         Efikasnost  guma proističe iz  njegove inovativne strukture i sastava gumene smese. Napredna  blok tehnologija omogućava brzo izbacivanje vode iz kontaktne površine preko bočnih odvodnih kanala, mogućnost akvaplaninga značajno smanjena zbog prisustva dva široka kanala za uklanjanje snega i vode.Lajsne napravljene od StabiliGrip tehnologije su univerzalno rešenje, čiji je cilj poboljšanje performansi adhezije(trenja) i povećanje kontaktne površine.

Sa svojim snažnom karkasom  Pilot Alpin PA4 pouzdano štiti od mehaničkih oštećenja, a robustan dizajn ramenih blokova može značajno poboljšati sigurnost u vožnji pri velikim brzinama u krivinama. Primena posebnog dizajna gume i jedinjenja silike i suncokretovog ulja Helio 3G daje elastičnost i sigurnost gumi  na niskim temperaturama i značajno povećava njihovu trajnost.