IMATE PITAJTE NAS ZA NAS

Milan K. je postavio pitanje:
Na šta se odnosi garancija koju dobijemo uz gumu?

K: Za svaku gumu kupljenu u Kemoimpex d.o.o. dužni smo uz račun da Vam izdamo i garantni list. Garancija traje od 25 do 36 meseci u zavisnosti za kog proizvođača ste se opredelili i odnosi se na fabričke greške.Dakle ne obuhvata fizičko oštećenje tj. gume koje su probijene oštrim predmetom odnosno “bubrege” koji nastaju usled udarca od trotoar, rupu, tramvajske šine i sl. Često su kupci u nedoumici odnosno smatraju se prevarenim kad im zahtev za reklamaciju bude odbijen jer je guma fizički oštećena.Činjenica je da mi kao prodavci ne garantujemo za ispravnost gume. Garanciju daju kompanije GoodYear (za GoodYear, Dunlop, Fuldu, Debicu i Savu) odnosno Michelin za gume iz svog proizvodnog programa (Michelin, BF Goodrich, Kleber i Tigar) i mi kao prodavci da bi opravdali reklamaciju moramo priložiti gumu koja zaista ima fabričku grešku da bi na nju dobili nadoknadu. Istina je da se fabričke greške dešavaju ali zaista retko. 

Ivica S.  je postavio pitanje:
Da li moraju da budu iste gume na vozilu i na koju osovinu da montiram nove dve gume?

K: Pravilo je da na jednoj osovini moraju biti gume istog proizvođača, iste dijagonalne šare. Ne moraju sve četiri gume biti od istog proizvođača, ali one koje se nalaze na istoj osovini moraju biti od istog proizvođača i iste šare. Bez obzira da li je vozilo na prednju ili zadnju vuču, preporučuje se montiranje minimalno ishabanih zadnjih guma na zadnju osovinu da bi se osiguralo bolje prijanjanje na putu, naročito u težim situacijama. Manji rizik okretanja automobila na ledenoj površini, bolja kontrola u teškim situacijama npr. iznenadno kočenje, naglo skretanje. Što manje ishabane zadnje gume = optimalna bezbednost.

Jelisaveta M. je postavila pitanje:
Kako pritisak u gumama utiče na upravljanje vozilom?                             

K: Slab pritisak guma na prednjoj osovini u većini slučajeva prouzrokuje tendenciju da vozilo skrene manje oštrije od željenog skretanja. Slab pritisak guma na zadnjoj osovini u većini slučajeva prouzrokuje tendenciju da vozilo skrene više oštrije od željenog skretanja.

Slavoljub B. je postavio pitanje:
Da li je starost guma važna odnosno može li nova guma biti prestara, pošto trenutno vozim na gumama iz 2009. godine ?

K:  Najčešće postavljeno pitanje s kojim se susrećemo pri svakodnevnom radu je vezano za starost novih guma koje prodajemo i ugrađujemo. Dakle, da li je starost guma važna. Odgovor je DA! Starost guma je veoma važna, ali ne u tolikoj meri da bi se guma koja je stara 1-2 godine i ako je lagerovana na idealan način (u suvom i tamnom skladištu poput našeg) već smatrala starom i neupotrebljivom. Sve vodeće svetske asocijacije koje se bave tematikom vezanom za proizvodnju i korištenje auto guma su se izjasnile u vezi sa ovim. Tako britansko udruženje proizvođača proizvoda od gume (The British Rubber Manufacturers Association - BRMA) preporučuje svojim članovima da gume koje nisu korišćene ne bi trebalo stavljati u upotrebu ako su starije od 6 godina, a da bi sve gume koje su starije od 10 godina od datuma proizvodnje trebalo zameniti. Dakle po britanskim propisima krajnji rok u kome se gume smatraju novim, uz obavezu propisnog skladištenja je 6 godina i kao takve se mogu prodavati. Udruženje japanskih proizvođača auto guma (Japan Automobile Tire Manufacturers Association - JATMA) preporučuje kupcima da redovno kontrolišu gume posle 5 godina da bi se utvrdilo da li se i dalje mogu koristiti, a da bi sve gume, uključujući i rezervne gume, koje su proizvedene pre više od 10 godina trebalo zameniti novim. Savez Nemačke gumarske industrije, Savez industrije automobilskih guma i Udruženje vulkanizera Nemačke navode da su gume nove ako su stare do 5 godina. Ono što je zanimljivo je da se u svim tim dokumentima ne navodi da gume nakon isteka predviđenog roka za prodaju treba povući iz prodaje odnosno da su neupotrebljive.

Gordan S. je postavio pitanje:
Koja je razlika između M+S i zimskih guma?

K: Zimske gume bi trebalo uvek da nose oznaku M+S (Mud & Snow), M&S ili M.S. To znači, da se sve gume s tim oznakama, uključujući i neke letnje, mogu smatrati odgovarajućim zimskim gumama. Međutim oznaka M+S ne znači da je guma obavezno zimska, može biti zimska guma ili guma za sve sezone. Zimske guma označene su sa M+S i simbolom planina/snežna pahuljica. Većina proizvođača je već prihvatila simbol planina/snežna pahuljica, a očekuje se da uskoro bude na svim zimskim gumama.Kada kupite gumu sa oznakom M+S i simbolom planina/snežna pahuljica možete biti sigurni da ste kupili zaista zimsku gumu.

Jovana J. je postavila pitanje:
Koja je minimalna dubina šare kod letnjih I zimskih guma?

K: Prema pravilniku ZOBS zakonski obavezna minimalna dubina šare za M1 vozila iznosi 1,6 mm za letnje gume, a 4 mm za zimske gume.

Bojana Ž. je postavila pitanje :
Zašto treba montirati zimske gume, i da li treba montirati sve četiri ili samo 2 zimske gume?

K: Kad temperatura vazduha padne ispod +7°C, letnje gume gube svojstva i potrebno ih je zameniti zimskim gumama. Pošto su vremenske prilike na putu drugačije(led, sneg, bljuzgavica, voda) potrebna je drugačija smeša i celokupan dizajn gume. Smeša je mekša, na bazi silike, a dezen gume drugačiji - sadrži veći broj lamela, paralelni kanali su dublji i bolje odvode vodu. Automobil je stabilniji, prijanjanje je znatno bolje, zaustavni put je kraći. S druge strane, na višim temperaturama, brže se troše i imaju znatno slabije karakteristike nego zimi i treba ih obavezno zameniti letnjim.Najbolje je staviti zimske gume na sva četiri točka. Ako ste stavili zimske gume na prednju osovinu, one moraju biti stavljene i na zadnju. U suprotnom, može doći do zanošenja, proklizavanja pa čak i zakretanja vozila u krivinama. S druge strane, ako se zimske gume postave na zadnju osovinu, preporučljivo je da budu stavljene i na prednju osovinu. U suprotnom, može vam se desiti da pri skretanju prednje gume izgube prijanjanje i vozilo nastavi pravo.