IMATE PITAJTE NAS ZA NAS

 Ivica S. je postavio pitanje:
Zašto ne treba voziti letnju gumu zimi i obrnuto?                                                                                                            

K:  Zimski period inače povećava rizik od saobraćajnih nezgoda, jer pored niskih temperatura i padavina, vozači moraju da vode računa i o putevima pokrivenim snegom i ledom. U cilju povećanja trakcije i ostvarivanja maksimalnih performansi vozila (u smislu kočenja i upravljivosti) tu su zimske gume da nam pomognu. Već je naglašeno da one imaju drugačiji sastav i za razliku od letnjih gumaasadrže više silicijuma koji zadržava elastičnost na niskim temperaturama. To povećava prijanjanje i značajno smanjuje zaustavni put prilikom kočenja. Zato kada temperatura padne ispod 7C, zimske gume uvek predstavljaju bolji izbor od letnjih, bez obzira da li je podloga suva ili ne! Bitno je znati da uvek treba kupovati i menjati sve četiri gume istovremeno, bilo da su zimske ili letnje, odnosno na vozilu treba da su gume istog proizvođača, isti model, i iste istrošenosti dezena, odnosno starosti. Samo tada će nivo gripa odnosno prijanjanja biti približno isti, pa neće dovesti do nestabilnosti vozila. Nikako ne mešati letnje i zimske gume ili kupovati samo po dve nove, pa ih recimo postavljati na pogonsku osovinu!

Nenad P. je postavo pitanje:
Koja je razlika između balansiranja guma i centriranja trapa?

K: Često se mešaju pojmovi balansiranje točkova i centriranje trapa, a radi se o dve potpuno različite stvari: Podešavanje paralelnosti točkova, ili centriranja trapa, sastoji se od podešavanja uglova točkova kako bi oni povratili upravnost u odnosu na tlo i paralelnost među sobom. S druge strane, balansiranje točkova omogućava okretanje točkova bez uzrokovanja vibracija vozila pri određenim brzinama.

Stevan S. je postavio pitanje:
Prošle sezone sam kupio 2 Starfire u dimenziji 205/55 r16 u T indexu i odlično su se pokazale u zimskoj sezoni, mogu li za zadnje da kupim još 2 u H indexu, više mi se svidja šara?

K: Preporučuje se da imate sve 4 gume sa istom šarom, mada možete staviti različite dezene guma na automobilu, bitno je da na istom trapu nosite isti dezen i dimenzije guma.

Marjan R. je postavio pitanje:
Koji su faktori važni prilikom odabira guma, a nema ih na etiketi?          

K: Etiketiranje je dobar početak, ali druga 3 faktora performansi su podjednako važna za Vas; Trajnost guma: trajnija guma košta manje na duge staze. Prava guma vam može dati više od godinu dana dodatne vožnje u poređenju sa drugom gumom. Prianjanje na putu u krivinama: 25% nesreća se dešava u krivinama. Suvi put: 70% nesreća se dešava na suvim putevima.

Siniša M. je postavio pitanje:
Kako čuvati gume u sezoni kada se ne koriste na vozilu, da li postoji odredjena procedura?

K: U vezi sa čuvanjem guma u mesecima kada se ne koriste, preporučljivo je da se dobro operu, osuše i ostave na suvom mestu sa dobrom ventilacijom i umerenom temperaturom, bez direktne sunčeve svetlosti. Pogotovo ih treba držati odvojeno od hemikalija, rastvarača ili ugljovodonika koji menjaju prirodna svojstva gume, ali i nekih oštrih predmeta ili bilo čega što bi moglo da ih deformiše. Preporučuje se profesionalno čuvanje guma pod budnim okom stručnjaka za ovu oblast - Kemoimpex doo.

Ljubomir E. je postavio pitanje:
Koji je pravi pritisak u gumama ?

K:  Ispravan pritisak za Vaše  vozilo obično se nalazi u priručniku vozila, odnosno ta informacija takođe može biti navedena u unutrašnjosti vozila (na vratima vozača ili sa unutrašnje strane na vratancima rezervoara goriva). U većini slučajeva, navedene su dve različite vrednosti pritiska: za normalne uslove vožnje i za opterećeno vozilo (nekim dodatnim teretom, putnici i/ili prtljag).

Stefan K. je postavio  pitanje:
Koliki je rok trajanja guma i šta se smatra novom gumom? Moja rezervna guma je stara 7 godina, posle koliko vremena guma gubi svoje karakteristike ako se ne upotrebljava?

K: Vek trajanja gume je različit i njegovo precizno određivanje nije tačno moguće. Na njega utiče mnogo faktora počev od pravilne montaže i balansiranja guma, preko redovne kontrole pritiska u njima, pa uslova eksploatacije i skladištenja, vremenskih prilika itd. Zato je veoma važno redovno pratiti pritiske u gumama, ali i neke neuobičajene pojave poput vibracija, buke, vuče vozila u stranu i slično. Gume starije od pet godina preporučljivo je detaljno kontrolisati jednom godišnje odnosno najbolje je prilikom redovne promene sa letnjih na zimske i obrnuto. Ako su pak gume stare deset i više godina treba ih zameniti, jer čak i da gazeći sloj nije značajnije istrošen ili oštećen, guma gubi svoja dobra elastična svojstva, postaje krta i veoma loše prijanja na podlogu.

Milutin P. je postavio pitanje:
Kola sam kupio sa zimskim Mišelinkama, a za leto sam kupio Continental, vreme je za kupovinu novih zimskih guma, da li treba pružiti šansu i drugim,manje poznatim proizvođačima ili se treba ograničiti na poznate marke (Michelin, GoodYear, Continental i sl.)?

K:  Gume treba birati u skladu sa performansama vozila, vodeći računa o brzinskim i indeksima opterećenja, koji su takođe naznačeni na boku gume. Istovremeno, treba naglasiti da veliki proizvođači uglavnom imaju svoje vodeće brendove, ali i one iz druge i treće linije, koji su po pravilu jeftiniji, a to znači da cena prati kvalitet i performanse. Tako su kod Michelin-a u drugoj liniji BF Goodrich, a u trećoj Tigar, isto tako i Bridgestone ima u drugoj liniji Lassa Tyres (oficijalni sponzor fudbalskog kluba Barselona-osvajača Lige Šampiona za 2015.godinu), koji su trenutno u velikoj ekspanziji prodaje širom Evrope i drugih kontinenata, Hankook je takodje u ekspanziji i na dobrom glasu što se tiče kvaliteta a ima i povoljnije cene u odnosu na Michelin, Continental, Pirelli..