IMATE PITAJTE NAS ZA NAS

Miljana S. je postavila pitanje:
Novi automobil mi je stigao sa gumama Pirelli 225/45R17 P7 Cinturato, da li je ovo guma za sve sezone, moram li da kupujem posebno zimske gume?

K: Pirelli Cinturato je letnja guma, za vožnju u zimskim uslovima prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju obavezni ste da na Vašem automobilu imate sve 4 zimske gume, Pirelli zimska guma u Vašoj dimenziji : /Gume/180/22545-R17-91H-WSZER3.shtml/artikal=38399/partnerId=20709/magacinId=-1  

Aljoša M. je postavio pitanje:
Šta su to protektirane gume?

K: One su dobar izbor kada nemate dovoljno novca za nove gume, a nisu vam opcija ni polovne gume, jer ne znate šta dobijate za njihovu cenu. Niža cena protektiranih guma posledica je zbog načina izrade i velike uštede na materijalima. Protektiranje guma je proces kojim se iskorišćene gume “oživljavaju” zamenom istrošenog ili oštećenog gazećeg sloja novim. To je ekološki proces kojim se aktivno smanjuje ukupan broj guma u upotrebi, čime se štede prirodni resursi i smanjuje se emisija ugljen-dioksida, ali i veličina auto-otpada.

Nikola B. je postavio pitanje:
Kakva su iskustva sa ruskim gumama Cordiant, razmišljam da kupim 2, svidja mi se WinterDrive?

K: Cordiant WinterDrive ima izuzetni dezen gazećeg sloja i jednu od najdubljih šara na našem tržištu, do sada imamo samo reči hvale od strane vozača, za našu klimu i podneblje su se odlično pokazale, svaka preporuka.

Dimitrije S. je postavio pitanje:
Doslo vreme da se kupuju zimske gume, dva drugara koji se razumeju u automobile voze vinteru. Našao sam i sava eskimo po sličnoj ceni. Kakvo je Vaše iskustvo sa ovim gumama?

K:  Različita su iskustva za Winteru i za Savu, Sava važi na nešto mekšu i tišu gumu sa manjom potrošnjom, a da Wintera ima nešto bolje pokazatelje u vožnji, manje se troši- duže traje i nešto je bučnija. Iza Tigar Wintere stoji Michelin, dok je Sava deo GoodYear grupacije. Veoma je važno da obratite pažnju da pritisak, prilagodite Vaš stil vožnje uslovima puta  kako bi produžili životni vek Vaše gume.

Jovan M. je postavio pitanje:
Kako se pravilno skladište gume, moram li da skidam felne i da ih čuvam odvojeno?

K: Pre svega treba obeležiti položaj guma PL(prednja leva) itd., i pri sledećoj montaži rotirati prednje i zadnje, što se radi zbog nejednake potrošnje na različitim osovinama. Poželjno ih je dobro oprati, očistiti, odstraniti kamenčiće iz krampona, i prosušiti, što će sprečiti eventualnu koroziju. U prostoriji u kojoj čuvate gume ne bi trebalo da bude više od 25ºC. Što se odlaganja tiče, ukoliko ih čuvate sa felnama pravilno je vodoravno, napumpate ih do 3 bara, pošto će svakako ispustiti, i jednom mesečno menjati im pozicije. Gume bez felni najbolje je skladištiti vertikalno na nekoj polici.

Denis Z. je postavio pitanje:
U vožnji sam udario u jednu od mnogobrojnihr upa na našim putevima,i posle nekog vremena kola mi idu više u  desnu stranu, gumu sam proverio  kod vulkanizera, počela je da se neravnomerno troši po obodu, da li će reglaža trapa rešiti ovaj problem?

K: Centriranje trapa se radi u sledećim situacijama: kada se menjaju delovi sistema oslanjanja, kada se stavljaju nove gume, u slučajevima oštećenja trapa, kada je uzrok mehanički faktor - udarac u točak, upadanje u rupu i slično, kada vozilo zanosi u jednu stranu, kada se primete neravnomernosti u trošenju guma. Centriranje trapa treba uraditi jednom godisnje ili na 10.000 km.

Dragana J. je postavila pitanje:
Planiram zimovanje i kupila sam  za  BMW X1 nove zimske pneumatike i zimsku opremu/lance, da li je za zimu preporučljivo stavljati na aluminijumske felne lance i da li će oštetiti felnu, postoji li neka zaštita za felnu ili to znači da moram da kupim još jedan set felni?

K: Preporuka je da posedujete dva kompleta točkova, jedan za letnji period sa letnjim gumama, a drugi za zimski sa zimskim pneumaticima . I dok letnje gume uglavnom imaju niži profil, za njih su adekvatniji veće felne, obično aluminijumske, savet je da se za zimu koriste čelične felne, manjih dimenzija, a gume većeg profila. Tako će se najbolje sprečiti oštećenje felne i gume. Naravno, posedovati ova dva kompleta je u startu skuplje, ali i praktičnije. Rizik od oštećenja usled nepovoljnog delovanja soli i drugih hemijskih preparata, rizle i kamenja, udarnih rupa i ostalog, na skuplje aluminijumske felne je veći. Drugim rečima, čelične felne lakše podnose zimske uslove i eventualna oštećenja se mnogo jednostavnije otklanjaju i u krajnjem slučaju jeftinije su za zamenu. Na tržištu postoje različiti tipovi lanaca za sneg. Pored ostalih, postoje i lanci koji imaju gumirane ili plastične zaštite, specijalno namenjene da sačuvaju aluminijumske felne od grebanja.

Darko D. je postavio pitanje:
Šta je akvaplaning i kako nastaje?

K: Akvaplaning je pojava koja se dešava prilikom vožnje na mokrom putu kada vozilo svojom težinom ne može da istisne vodu ispod gume, stvara se tanak sloj vode između gume i podloge i dolazi do proklizavanja vozila.