IMATE PITAJTE NAS ZA NAS

Jovan Dj. je postavio pitanje:
Kupio sam skoro fabiju 1.4 16v 55kw 2003 hatchback. Mozete li da mi pomognete oko izbora i dimenzije felgi i guma? Auto je doslo iz Njemacke na 195/50 R15, 6J celicne .
Dobro izgledaju na autu i u krivinama super drze,  ali bih volio da predjem na neku manju dimenziju (zbog udobnosti i potrosnje). Definitivno na 14-ke, celicne,  ali ne znam koja je dimenzija fabricka za ovaj motor (nema one nalepnice na poklopcu rez...), da li 165/70 ili 185/ 60?  Najvise mi se svidja dimenzija 175/65 R14, ali ne znam da li pašu, ako neko ima iskustvo sa njima na fabiji?
Naravno moze i neka preporuka za gume (proizvodjac, cena, utisci ) ...meni bi najvise odgovarale neke  za celu sezonu (leto + zima), a da nisu preskupe, ili zimske koje mogu da ''prezive'' leto!
Hvala!

K:  dimenzija felge:  5x14 razmak rupa i centralni promer rupe:  5x100  57.1  ET 35  dimenzija guma: 165/70-14
2) dimenzija (najstardadnija dimenzija na fabiji)  dimenzija felge:  6x14 razmak rupa i centralni promjer rupe:  5x100  57.1 ET 43 dimenzija guma: 185/60-14.
Svako odstupanje od napisanih dimenzija imaće za posledicu grešku na brzinometru i odraziće se na stabilnost i upravljivost samog vozila. Preporuka je da se držite fabričkih dimenzija pneumatika za Vaš model.

Ljubica R. je postavila pitanje:
Šta je uzrok habanja gume po sredini gazećeg sloja, primetila sam razliku u istrošenosti, gume su relativno nove?

K: Mogući uzrok je previše napumpana guma, proverite koje su nominalne vrednosti pritiska u gumama.

Zoran S. je postavio pitanje:
Kakvo je iskustvo sa polovnim gumama iz uvoza, postoji li ekonomska opravdanost kupovine?

K: 2007.godine je donešen zakon o zabrani uvoza polovnih guma, razlozi zabrane uvoza su: potrošene vrednosti iskorišćenosti i nastanak opasnog otpadnog materijala. Sa ekonomskog aspekta polovne gume imaju nekoliko benefita, ali su sa stanovišta bezbednosti i sigurnosti u saobraćaju apsolutno jedan od faktora koje treba izbegavati.

Žarko M. je postavio pitanje:
Šta je TPMS ?

K:  Pritisak u gumama ima veliki uticaj na performanse i bezbednost u vožnji. Evropska unija je od 01.11.2014. godine donela obavezu za sve proizvodjače automobila da imaju serijsku ugradnju TPMS (Tyre Pressure Monitoring System). Sistem praćenja pritiska guma ili TPMS u svom sistemu dovodi do kvalitetnije i bezbednije vožnje i to kroz sledeće segmente:
                         
1- zaustavni put pri kočenju je primetno kraći
2- kod adekvatnog pritiska u gumama lakša je upravljivost vozila
3- bolja je prohodnost vode i smanjena je mogucnost aquaplaninga
4- produžava se vek trajanja gume
5- guma se ravnomernije troši

Zdravko S. je postavio pitanje:
Šta je francusko balansiranje?

K: Takozvano Francusko balansiranje podrazumeva balansiranje točkova koji nemaju centralnu rupu. Karakteristično je za neka Peugeot i Citroen vozila (zato ga i zovu francusko). Vlasnici neretko imaju problem sa balansiranjem ovih točkova jer nisu sve vulkanizerske radnje opremljenje ovim uređajem. Svi servisi u sistemu Kemoimpex imaju ove uređaje koji se redovno kalibrišu i na kojima možete brzo i kvalitetno izbalansrati Vaše točkove.

Admir B. je postavio pitanje:
Kako dezinfikovati klima uređaj?

K: Ako se neprijatni mirisi iz klime ipak pojave, neophodno je da dezinfikujete sistem. Na tržištu postoji veliki broj preparata za tu namenu. Najčešći su oni koji su u obliku spreja i u obliku pene. Budite pažljivi kod oba tipa i obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu. Zbog prevelike količine upotrebljenog sredstva može doći do porasta vlage u sistemu, pa se dešavalo čak i da se ošteti elektronika u vozilu! Ako mirisi ne nestanu i posle upotrebe sredstva, morate posetiti servis za auto klimu. U slučaju da se javi bilo kakva promena u radu klima uređaja u Vašem automobilu (npr čudni zvuci), nemojte je zanemarivati. Što pre posetite servis. Barica vode ispod automobila dok je uključen klima uređaj nije problem. To je sasvim normalna pojava. Kondenzovana vlaga se pomoću cevi odvodi sa isparivača.

Konstantin K. je postavio pitanje:
Kako su se pokazale i koja je razlika izmedju Kordiant guma, Winterdrive i Snowmax?

K: Cordiant gume se proizvode u Rusiji, pripadaju srednjoj klasi i odlični su komentari što se tiče njihovog zimskog asortimana guma, tj. dezeeni Winterdrive i Snowmax;
Winterdrive ima dosta izražen, kockast dezen, i izuzetno je meka guma savršena za zimske uslove na putu, Snowmax je nešto tvrdja guma u odnosu na Winterdrive i namenjena je nešto ekstremnijim uslovima, sistem kanala i brazdi zaslužan je za odličnu upravljivost i sigurnost u vožnji.

Osman Lj. je postavio pitanje:
Šta je rotacija guma i zbog čega se radi?

K:  Rotacija guma je premeštanje guma s jedne na drugu osovinu s namerom da se postigne ravnomerno trošenje guma. Kod vozila sa prednjom vučom, zbog nejednake dubine šare prednjih u odnosu na zadnje gume, lošije je kočenje i upravljivost, posebno na mokrom putu. Ako gume ne rotirate redovno, moraćete da menjate obe prednje gume odjednom tako da ćete sve vreme imati gume s različitom dubinom šare. Proizvođači u priručniku preporučuju pravilo po kome treba vršiti rotaciju i na koliko kilometara to treba učiniti. U tome postoje velike razlike između proizvođača guma (npr. GoodYear - 7000km, Bridgestone - 5000-8000km, Michelin - 7000-10 000km, Fulda - 10 000-15 000km) tako da je najbolje poslušati preporuku proizvođača iz priručnika.