IMATE PITAJTE NAS ZA NAS

Milena M. je postavila pitanje:
Šta je Dot gume ?

K: DOT označava nedelju i godinu proizvodnje gume. Npr. 1015- deseta nedelja 2015.godine.

Mariola V. je postavila pitanje:
Šta je akvaplaning ?

K: Akvaplaning je pojava koja se dešava prilikom vožnje na mokrom putu kada vozilo svojom težinom ne može da istisne vodu ispod gume, stvara se tanak sloj vode između gume i podloge i dolazi do proklizavanja vozila.

Asmir A. je postavio pitanje:
Da li je potrebno aluminijumske felne zameniti čeličnim u zimskoj sezoni?

K:  Preporučljivo je da imamo dva kompleta točkova, jedan za letnji period sa letnjim gumama, a drugi za zimski sa zimskim. I dok letnje gume uglavnom imaju niži profil, za njih su adekvatniji veće felne, obično aluminijumske, savet je da se za zimu koriste čelične felne, manjih dimenzija, a gume većeg profila. Tako će se najbolje sprečiti oštećenje felne i gume. Naravno, posedovati ova dva kompleta je u startu skuplje, ali i praktičnije. Rizik od oštećenja usled nepovoljnog delovanja soli i drugih hemijskih preparata, rizle i kamenja, udarnih rupa i ostalog, na skuplje aluminijumske felne je veći. Drugim rečima, čelične felne lakše podnose zimske uslove i eventualna oštećenja se mnogo jednostavnije otklanjaju i u krajnjem slučaju jeftinije su za zamenu.


Gordan P. je postavio pitanje:

Gde se u Beogradu vrši otkup starih akumulatora?

K:  U svim centrima Kemoimpexa pri kupovini novog akumulatora imate opciju otkupa Vašeg  starog akumulatora.

Mirjana B. je postavila pitanje:

Koje su razlike između zimskih i letnjih guma?

K:  Već na prvi pogled jasno su vidljive razlike između letnjih i zimskih guma. Dezen odnosno gazeća površina je vizuelno sasvim drugačiji, pa su kod zimskih guma šare dublje i šire, a postoji i mnogo malih, sitnih kanala koji svi zajedno omogućavaju bolje prianjanje, trakciju i odvođenje vode i snega. Veoma bitna razlika je u samoj smesi gume, koja je kod zimskih znatno mekša. Inače, zimske gume na svojim bokovima imaju oznaku S ili Snow i znak pahuljice u planini, a uglavnom se nalazi M+S što označava Mud and Snow (blato i sneg).

Dragan K. je postavio pitanje:
Kako produžiti vek trajanja gume?

K: Pravilan pritisak je veoma bitan za ravnomerno trošenje guma. Ako je pritisak ispod propisanog smanjuje se trajnost gume i do 60%, i više se troši spoljni deo gazeće površine. Pritisak iznad propisanog smanjuje trajnost guma do 20% i tu dolazi do ubrzanog trošenja srednjeg dela gazeće površine. Na trajnost takođe utiče i stil vožnje. Mirna vožnja, bez naglih kočenja, agresivnog kretanja i oštrog skretanja produžuje trajnost guma.

Sinisa J. je postavio pitanje:
Moram da pohvalim poslovnost ljudi u objektu na Vilinim vodama. Posebno bi hteo da istaknem izuzetnu profesionalni odnos coveka koji radi u kol centru, mislim da se zove Dejan. Covek radi svoj posao na visokom nivou. Svaka cast!

Igor Ć. je postavio pitanje:
Interesujeme me kakvog kvaliteta su gume LASSA? Gde se proizvode?

K: Poštovani, brend Lassa je deo Bridgestone korporacije, sa sedištem u Brisi, Turska. Putnički, 4X4, poluteretni i teretni Lassa program se svrstava u srednju klasu, a u ponudi Kemoimpexa jedan od brendova s najboljim odnosom kvalitet/cena, stoga i preporuka za Lassa gume.

Milan LJ. je postavio pitanje:
Cordiant gume, RUSKESvaka preporuka za kupovinu, uzeo sam sve 4 letnje, do sada su super. Prezadovoljan sam