Starfire

Starfire Tires je u vlasništvu najveće američke gumarske fabrike Cooper tires, kompanije koja proizvodi gume na tri kontinenta, u Australiji i Evropi se proizvode, ali se dizajniraju i testiraju na tlu Amerike. Možda niste znali, ali Starfire gume se proizvode i u Kruševcu. Američki standard proizvodnje daje gumi visoke performanse, bez skraćivanja veka gume.

Starfire gume sa takvim performansama, mogu da stanu na crtu premium brendovima, ali bez premium cene, kažu iz kompanije Starfire. Starfire gume nisu samo dizajnirane, već i testirane u Sjedinjenim Američkim Državama. Na taj način ova kompanija ističe da su njihovi pneumatici prošli kroz visoke standarde testiranja.

Mi proizvodimo povoljne, bezbedne i kvalitetne gume, kažu iz Starfire-a. Akcenat je na produžetku životnog veka gume, pa se Starfire gume mogu uporediti sa najvećim svetskim premium brendovima.

Ovo je prilično nov brend na tržistu, proizvodnja guma počela je 2006. godine, a već sledeće godine lansirane su gume visokih performansi. Godine 2008. predstavljena je zimska guma visokih performansi. Tu treba spomenuti modele WT200 i WH200 - gume spremne za vožnju u ekstremnim zimskim uslovima.

Starfire WH200 & WT200
Starfire WH200 & WT200

Napravljena je po najvećim američkim tehnološkim standardima i testirana za probirljivo i zahtevno američko tržište. Naročito je zastupljena u putničkom programu od 13 do 16 coli, sa veoma povoljnim cenama. U 2008. godini su izbacili na tržiste zimsku gumu visokih performansi. Kod nas na tržistu Starfire nastupa sa najnaprednijom tehnologijom, iskazanom na modelima WT200 i WH200 za vožnju u ekstremnim zimskim uslovima. Važno je istaći da se celokupna proizvodnja za evropsko i američko, kao i za naše tržište, odvija u novoj Cooper Tires fabrici, koja se nalazi u Kruševcu. Inače, Cooper Tires je najpoznatiji proizvodjač guma u Sjedinjenim Američkim Državama. Tim iz Starfire Australije, otputovao je u Ameriku da stavi svoju Starfire gumu na probu, protiv pet robnih marki Azijskih proizvodjača, sa kojima se susreće na tržištu u Australiji. Južno od  San Antonija, u Teksasu, vozili su gume u Test Centru, sveobuhvatnom objektu za posmatranje u svim aspektima ispitivanja vozila, bilo da je guma ili postprodajna komponenta. Svi aspekti nastupa i bezbednosti mogu biti testirani u Test Centru. Mek Rajan, koji ima preko 25 godina iskustva, bio je test vozač za sva četri sprovedena testa. Starfire je testiran protiv pet vodećih brendova koji su trenutno na tržištu. Pet vodećih brendova sa kojima je Starfire testiran su Nankang, Yokohama, Dunlop, Bridgestone i Michelin.

Testiranje je podeljeno u četiri faze. Veličina guma izabrana za sve marke je 235/45 R17. Za merenje rezultata korišćena je high-tech oprema u test automobilu. Rezultat svakog testa je jasno istakao snagu i kvalitet Starfire gume protiv pet drugih brendova. Četiri testa koja su sprovedena: kočenje na mokrom, upravljivost na mokrom, kočenje na suvom i upravljivost na suvom. Performanse svakog pneumatika su od ključnog značaja u svakom testu, zato što svaki test ukazuje na stvarne životne scenarije na koje vozač može svakodnevno da naiđe. Starfire guma je na sva četiri testa imala izuzetan rezultat performansi. Rezultati testa iz kočenja na mokrom su jasan pokazatelj učinka Starfire-a. Sa Starfire gumama zaustavni put je za 8.82 m kraći od najgoreg. Ova udaljenost je ekvivalentna sa oko 2 dužine automobila. Ovi rezultati  jasno ukazuju na značaj koji ima američki konstruisan i testiran pneumatik, koji može da nadmaši pet vodećih brendova.

KemoImpex koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.