Michelin Primacy 4

Sigurne kao nove, podjednako sigurne do kraja životnog veka

Superiorna bezbednost
Izuzetne performanse kočenja i kada je nov i kada je istrošen

Sa jakom tehnološkom bazom u Primacy-u 3, Michelin je svojim novim pneumaticima podigao bezbednosne performanse na sledeći nivo. Primarni cilj francuskog proizvođača bio je da obezbedi trajne performanse pneumatika, od prvog korišćenja do guma do zakonske granice gazećeg sloja.

Iz tog razloga, Michelin je zatražio od dve nezavisne organizacije za testiranje, TUV Sud Automotive i Dekra, da sprovedu testove na gumama Primacy 4 i njegovim konkurentima koji su voženi na 2 mm gazećeg sloja.
Rezultat?
Prosečna dužina kočenja novih Michelin guma bila je 2,8 m kraća od njene konkurencije sa istom dubinom gazećeg sloja.

Prema mišljenju Michelin-a, ove performanse se odnose na upotrebu najnovijih elastomernih elemenata koji omogućavaju gumama da održavaju visok nivo prianjanja tokom celog svog života. Takođe su napravljene promene dezena gazećeg sloja pneumatika. Trapezoidni žlebovi na Primacy 3 su u obliku pravougaonika u Primacy 4 da poboljšaju raspršivanje vode čak i kada pneumatik dostigne kasne faze habanja.

#1 Po dugotrajnosti
Michelin tvrdi kako će Primacy 4 trajati mnogo duže od svojih konkurenata: tačnije u proseku 18.000 km. Da bi vozač znao kada je vreme za menjanje guma, na podnožju žljebova dodat je i 'Michelin' oznaka uz konvencionalne indikatore trošenja postavljenih na 1,6 mm.

Dugotrajne performanse. Optimalan gazeći sloj

  • Zahvaljujući novom dizajnu šare radi veće bezbednosti, MICHELIN Primacy 4 zadržava visok nivo izbacivanja vode čak i kada je istrošen.
  • Njegov novi gazeći sloj omogućava +22% prostora za izbacivanje vode.

Michelin Primacy 4

Poslednja generacija gumene smese za pneumatike visokih performansi
Zahvaljujući poslednjoj generaciji gumene smese za pneumatike visokih performansi, MICHELIN Primacy 4 može da pruži izuzetnu performansu kočenja na mokrom, i kada je novi i kada je istrošen, bez smanjenja dugotrajnosti pneumatika.

Inovativni indikator istrošenosti          

Michelin Primacy 4

Za još bolje iskustvo sa MICHELIN Primacy 4, inovativni indikator istrošenosti Vam pomaže da utvrdite kada pneumatike treba zameniti.

Dostupnost

Michelin Primacy 4 je lansirana u januaru 2018. godine i dolazi u 64 veličine za prečnike od 15 do 18 inča.

KemoImpex koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.