Brendovi

Svaki vozač zna da motorno ulje predstavlja krv njegovog autmobila. Od kvaliteta motornog ulja korišćenog u vašem vozilu zavisiće u mnogome stanje motora. Uzimajući u obzir progresivni napredak automobila i novih motora, motorna ulja dobijaju sve značajniju ulogu u čuvanju vašeg motora.

Motorno ulje ima nekoliko bitnih uloga:

  • Podmazivanje
  • Smanjenje potrošnje pokretnih delova motora
  • Održava unutrašnju čistoću motora
  • Sprečava koroziju delova u motoru

Postoji nekoliko osnovnih vrsta ulja:

  • Mineralna ulja - koriste se pri održavanju starijih motora
  • Sintetička ulja - namenjena za modernija vozila i motore
  • Polusintetička ulja - mešavina mineralnih i sintetičkih ulja
  • Ulja za motore sa velikim pređenim kilometrima - sadrže aditive
Veoma je značajno proveravati nivo motornog ulja u Vašem vozilu. Ukoliko je ulje ispod minimuma obavezno doliti isto ulje koje je već sipano u predmetno vozilo, pri čemu nivo ulja ne sme preći liniju maximuma.

Veliki izbor motornih ulja renomiranih proizvođača omogućiće lakši izbor u Kemoimpex centrima.

Konfigurator

Castrol

Castrol

Castrol je proizvodjač motornih ulja iz Austrije, namenjen je skoro svim vrstama vozila. Široka ponuda Castrol ulja visokog kvaliteta je rezultat više od 100 godina iskustava u usavršavanju sredstava za podmazivanje, koja podležu ekstremnim testovima u auto-moto sportovima i tokom obaranja rekorda brzine. 

Opširnije
Total

Total

Total je u svetu četvrta po redu najveća kompanija za javnu trgovinu integrisana za ulje i gas, sa poslovanjem u više od 130 zemalja u rasponu svih stanovišta industrije petroleja, uključujući oblasti istraživanja nafte i gasa, razvoj i proizvodnja, tečni prirodni gas i prerade, marketing, prodaja i otprema sirove nafte i naftnih proizvoda. Proizvođač goriva i motornih ulja, postoji preko 60 godina. Nove tehnologije omogućile su razvoj novih generacija maziva među kojima ...

Opširnije
Elf

Elf

E lf je stara, renomirana kompanija osnovana daleke 1939. godine. Na tržištu maziva ELF je bio jedan od glavnih igrača od samog početka.Divizija «Elf lubrificanti» je osnovana 1983. i vrlo brzo je postala svetska kompanija za proizvodnju ulja i maziva za vozila, motore, transport, poljoprivredu, građevinarstvo, brodove i industriju. Dovoljan je samo jedan pogled na rezultate u moto sportu i internacionalnom biznisu brodskog transporta, da bi se uverili u vrhunski ...

Opširnije
Selenia

Selenia

Ova italijanska kompanija-Selenia  je vodeći svetski proizvođač motornih ulja. Selenia, osnovana 1912. u Torinu, u Italiji, danas je jedna od vodecih svetskih automobilskih i industrijskih kompanija maziva.Selenia dizajnira, proizvodi i plasira na tržište maziva vrhunskog kvaliteta i funkcionalnih tečnosti. 

Opširnije
Mobil

Mobil

Mobil je jedan od najcenjenijih brendova za motorna ulja u svetu. Posebno kada su u pitanju superiorne proizvodne tehnologije i najnapredniji proizvodi za motore vozača, koji svom vozilu žele najbolje. U poslednjih 10 godina u automobile je uvedeno više noviteta nego ikada pre. Uz bogatu istoriju i sadašnje prisustvo Mobila na trkačkim stazam širom sveta, dolazi ogromno iskustvo i znanje u proizvodnji motornih ulja. Mobil ulja proizvedena su od najkvalitetenijih sintetičkih ...

Opširnije
GM

GM

GM ulja u svom razvoju su potpuno posvеćena trendovima koji prate različite proizvođače vozila koji pripadaju General Motors-u. Tu se pre svega misli na nemačkog proizvođača vozila OPEL. U ponudi su prisutni svi tipovi ulja, namenjeni starijim i novijim generacijama benzinskih i dizel motora.

Opširnije