Continental

Continental AG je vodeća nemačka kompanija za proizvodnju guma, kočionih sistema, komponenti za pogonske sklopove i šasije, elektronike za vozila, tahografa i delova za automobile i kamione.

Continental zauzima četvrto mesto na listi najvećih proizvodjača guma na svetu, odmah nakon kompanija Bridgestone, Michelin i Goodyear. Osnovan je 1871. godine u Hanoveru kao kompanija koja pravi proizvode od gume Continental-Caoutchuoc. Danas Continental proizvodi auto-gume, moto-gume i gume za bicikle. Pod njegovim „krovom“ nalaze se i regionalni brendovi kao što su General, Euzkadi i Barum.  Godine 1987, ugledajući se na Bridgestone i Michelin, Continental se probija na severnoameričko tržište. Tu im je posao procvetao pa su se lako pozicionirali medju pet najvećih proizvođača guma na svetu danas.

Continental je ekspert i tehnološki lider u sferi redukovanja potrošnje goriva zbog svojih revolucionarnih sistema, smanjenja otpora guma pri kotrljanju i hibridnih pogonskih sistema. Od svog osnivanja 1871. godine, Continental radi za jedan cilj: Obezbedjivanje sigurnosti na ulicama bez kompromisa u udobnosti i zadovoljstva vožnje.  Korporacija Continental trenutno zapošljava 200.000 visoko obučenih  ljudi na 190 lokacija u 53 zemalja, koji rade na konstantnom razvoju proizvodnje i unapredjenju saznanja i stručnosti na polju mobilnosti i transporta. Četvrtina ukupno proizvedenih guma u Evropi proizvodi se u ovoj kompaniji.

Nemački inženjering i preciznost su legendarni. Kao pronalazača prve šare guma na svetu, Continental nastoji da dokaže ovaj inventivni duh na svakom novom proizvodu. Istraživački objekat u Hanoveru sa ogromnim i međunarodno priznatom test stazom, Contidromu, objedinjuje stručnost od preko 1000 naučnika, inženjera i dizajnera u Evropi i SAD. Svaki novi test prati jednu jednostavnu svrhu: učiniti vožnju bezbednijom. Sve to, naravno, u skladu sa najvišim nemačkim standardima.

"Težimo ka ništa manje od savršenstva". Continental razume ulice sveta - i kako se koči na njima. Svakog dana, stavljamo sve naše strasti i iskustva u razvoju naših inovacija. Proizvodnjom od  najkvalitetnijih materijala postavljamo standarde sa svakim novim proizvodom. Kako? Primenom znanja naših inovacija na svakom novom dizajnu: naše gume visokih performansi nam daju uvide o razvoju bezbednije svakodnevne vožnje. Tehnologije koje se koriste u Conti.eContact ™ pomoći će pri izradi pneumatika za putničke automobile i njihovoj efikasnosti u budućnosti. ContiSeal ™ princip -  našao je svoj put od table za crtanje do toga da bude nezaustavljiv na putu. Samo nekoliko primera zašto Continental je jedan od najboljih u kočenju.

Mi nikada nećemo prestati da istražujemo.

Continental ima odličnu saradnju sa svim vodećim proizvođačima automobila, autobusa i kamiona; na listi saradnika nalaze se: Volkswagen, Daimler, Ford, Volvo, Iveco, Shmitz, Koefel, BMW, General Motors, Toyota, Honda, Renault i Porsche. Više od 30 % svih novih evropskih automobila silazi sa fabričke trake sa gumama Continental. Ova kompanija ima jedan od najširih asortimana guma za vozila sa pogonom na sva četiri točka. Continental je 2012. godine lansirao novu seriju pneumatika koji su specijalno dizajnirani kako bi zadovoljili jedinstvene zahteve električnih vozila kao i vozila na hibridni pogon.

Preporučene gume za vaše potrebe

155/70 R19 88T XL
Viša
C
C
71
Garancija 2 godine
Cena sa PDV-om
19.289,00 RSD / KOM
215/60 R16 99H XL
Viša
D
C
72
Garancija 2 godine
Cena sa PDV-om
21.159,00 RSD / KOM
215/60 R16 95H ECO CONTACT 6
Viša
Garancija 2 godine
Cena sa PDV-om
22.808,00 RSD / KOM
215/65 R16 98H
Viša
C
C
71
Garancija 2 godine
Cena sa PDV-om
15.939,00 RSD / KOM

KemoImpex koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.