Sve što biste trebali da znate o čarapama za sneg

No, opseg dozvoljenih uređaja često stvara nedoumice. Iz tog razloga vozači sebi postavljaju pitanja da li smeju koristiti čarape za sneg umesto lanaca i da li su one dovoljno efikasne u zimskim uslovima vožnje.

Kako biste bolje razumeli razliku i kako da pravilno koristite čarape za sneg, otkrivamo vam sve što je potrebno da znate o ovom proizvodu.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

 

Šta je čarapa za sneg?

Dizajnirana je za snežne ili klizave puteve. To je pomoćni zimski proizvod koji se ponaša bolje od klasičnih lanaca za sneg ili guma za sneg u različitim uslovima vožnje, omogućavajući Vašem vozilu da se kreće bezbedno u svim otežanim uslovima puta.

 

Kada treba koristiti čarapu za sneg?

Čarape poboljšavaju prianjanje vozila na snežnim i klizavim putevima. Proizvod je napravljen da traje više godina pa je preporuka da se čarape skinu sa točka pre nego što dođete do asfalta. Asfalt, zemljani ili makadamski put mogu skratiti vek trajanja proizvoda.

 

Pri kojoj brzni je preporučljivo koristiti čarapu?

Preporučljivo je da brzina ne prelazi 40 km/h zbog bezbednosti putnika. Na osnovu procene okruženja, neophodno je da imate istu brzinu kretanja kao i ostala vozila oko Vas.

 

Moje vozilo nema pogon na prednjim točkovima. Kako da koristim čarape?

Čarape je neophodno postaviti na pogonskim točkovima. Bez obzira da li je sistem vuče napred ili nazad to ne umanjuje efikasnost čarapa. Pogodno za sve vučne sisteme.

 

Moj auto je 4x4. Kako da koristim čarape?

Bez obzira da li je sistem vuče napred ili nazad to ne umanjuje efikasnost čarapa. Idealno je za sve pogone.

 

 

Na kojim vozilima je moguće koristiti čarape?

Čarape su dizajnirane za sve veličine točkova i za sva vozila. Mogu da se koriste na putničkim vozilima, lakim komercijalnim vozilima, SUV, minibusevima. Čarape se mogu koristiti sve dok ukupna težina vozila ne prelazi 3,5 tone.

 

Imam ESP/ABS na svom automobilu. Da li mogu da koristim čarape?

Čarape odgovaraju na svim vozilima koje imaju ESP, ASC, + T, ASR, ABS. Čarape ne oštećuju elektronsku podršku za upravljanje vozilom.

 

Šta da radim nakon korišćenja čarapa? Da li ih mogu oprati?

Uklonite čarapu sa gume nakon korišćenja. Nakon što čarapu odložite u torbu za odlaganje, zatvorite je. Stavite torbu u prtljag. Čarape možete prati i sušiti, kako je naznačeno u instrukcijama, da biste izbegli neprijatan miris u vozilu.

 

Koje čarape za sneg je preporučljivo koristiti?

Najbitnije je da izaberete proizvod koji je najkompatibilniji sa vašim vozilom i veličinom točkova.

MY WAY premijum serija čarapa za sneg pružiće vašem četvorotočkašu dodatnu efikasnost i zaštitu jer su za 30 odsto kvalitetnije od drugih čarapa u ponudi na tržištu u Srbiji. Ove čarape su izrađene na bazi visoko izdržljive i trodimenzionalne tehnologije tkanine koja omogućava maksimalno prianjanje.

Osim toga, MY WAY premijum serija čarapa za sneg su uspešno prošle sve testove u vožnji u zimskim uslovima, bez ikakvih oštećenja. Zahvaljujući intenzivno izdržljivom materijalu, one osiguravaju neometano upravljanje vozilom na snežnim i zaleđenim putevima.

Sve što biste trebali da znate o čarapama za sneg

KemoImpex koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.