Top modeli Hankook i Bridgestone letnjih guma za 2022

Koji model letnjih guma je najbolji za vaš auto?

Ovo je pitanje sa kojim se suočavaju i iskusni vozači. Samo letimična pretraga na internetu ili u radnjama može biti zbunjujuća s obzirom na široku lepezu modela. Nekada nijanse prave razliku, što dodatno otežava kupovinu.

Izbor guma je veoma važna odluka svakog vozača jer su one najbliži kontakt između vozila i kolovoza i stoga najvažniji segment bezbednosti. Zato ćemo u ovom tekstu predstaviti neke od modela guma visoke klase, a dolaze od svetski poznatih brendova - Bridgestone i Hankook. 

Pre toga, kratak podsetnik šta su letnje gume i koje su im karakteristike.

Kada treba staviti letnje gume?

Kada je temperatura iznad sedam stepeni, trebalo bi da odložite zimske i postavite letnje pneumatike. Letnje gume dizajnirane su tako da pružaju mnogo bolje performanse od zimskih tokom letnjim uslova vožnje.

Napravljenje su od čvršće gume koja je pogodna za suv i mokar kolovoz. Gazeći sloj dizajniran je da smanjuje opasnost od akvaplaninga, poboljšava mogućnosti kontrole i upravljanja i smanjuje put kočenja. Prednost vožnje sa ovim gumama tokom leta je i to što stvaraju manje trenja, što znači da su racionalne pri potrošnji goriva.

Od čega zavisi izbor letnje gume?

Pre izbora određenog modela, treba da znate na šta uopšte da obratite pažnju. Najpre odgovorite na ova pitanja:

  • Koji tip guma odgovara mom autu?
  • Za koliko kilometara su predviđene gume koje razmatram?
  • Koliko želim da platim?

Elementi kao što su koeficijent trenja, gazeći sloj, otpor kotrljanja i habanje takođe treba uzeti u obzir jer će imati uticaj na sveukupne performanse. Osim toga, ne zaboravite na veličinu gume i indeks opterećenja.

Sada kada znate šta treba da razmotrite, predstavićemo vam nekoliko Bridgestone i Hankook modela letnjih guma.

Bridgestone letnje gume

Bridgestone je svetski lider u proizvodnji guma, fokusiran na pneumatike visoke klase. Sedište kompanije je u Tokiju, a evropska centrala  u Briselu. Posluju u preko 60 zemalja sa preko 18.000 zaposlenih.

Turanza T005

Turanza T005 je model za koji se 92 odsto korisnika odlučilo pri ponovnoj kupovini novih guma, pokazuju recenzije vozača širom sveta. Dizajnirana je da omogući potpunu kontrolu, čak i u izazovnim uslovima vožnje.

Testovi rađeni na ovom modelu potvrđuju izvanredne performanse, što je ujedno i dokaz njene klasifikacije u gume visoke klase.

Upravljanje, kočenje i skretanje na mokrom kolovozu beleže uspešnost od preko 95 odsto, dok je čak 99 odsto na suvom kolovozu. Gazeći sloj Turanza T005 dizajniran je tako da pomaže uklanjanju vode sa putanje gume, smanjujući rizik od akvaplaninga i poboljšavajući prijanjanje na mokrom putu. Osim visokih bezbednosnih karakteristika, Bridgestone je u ovaj model uključio B-Silent tehnologiju kako bi smanjio buku i povećao udobnost na putu.

Dueler H/P Sport

Ovaj model dizajniran je po visokim standardima što osigurava bezbednu vožnju po mokrom i suvom kolovozu. Posebno je namenjen SUV (sport utility vehicles) vozilima.

Dueler H/P Sport guma mnogo duguje svom gazećem sloju. Napredne šare gazećeg sloja omogućavaju izvanredno upravljanje pružajući sigurnost u skretanju i izazovnim tačkama na putu. Odlično prijanja na kolovoz, omogućavajući stabilnost pri većim brzinama.

Prema recenzijama vozača, dobro amortizuje buku i pruža udobnu vožnju.

Duravis R 660

Ovaj model namenjen je kombijima i lakim kamionima. Zbog toga su dizajnirane tako da mogu da nose teške terete, istovremeno omogućavajući kontrolu i stabilnost pri upravljanju. Odlične performanse pokazuje na mokrom kolovozu zbog dobrog prijanjanja što može da zahvali naprednom dizajnu šara.

Recenzije korisnika kažu da možete da se vozite hiljadama kilometara bez brige jer je Duravis R 660 otporan na habanje, izdžljiv i sporo se troši.

Još jedna bitna prednost ovog modela je to što je ekonomičan pri potrošnji goriva.

Hankook

Hankook je južnokorejska kompanija za proizvodnju guma sa sedištem u Seulu. Ovaj gigant godišnje proizvede oko 50 miliona pneumatika.

Hankook Ventus Prime4 K135

Bezbedno rukovanje, malo habanje, visoka udobnost, niska buka i smanjen otpor kotrljanja -ključni su kriterijumi koje bi trebalo da su važni svim vozačima. Hankook Ventus Prime dosledno je ispunio ove zahteve i tako postao najprodavanija linija letnjih guma Hankook kompanije u Evropi.

Novi Ventrus Prime 4 pruža dodatnu optimizovanu kombinaciju performansi, bezbednosti, udobnosti i ekoloških svojstava.

Kinergy Eco2 K435

Ovaj model namenjen je modernim, manjim, kompaktnim automobilima. Gazeći sloj pneumatika sadrži silicijum-dioksid koji omogućava kvalitetno prijanjanje omogućavajući bezbednu vožnju pri suvom i mokrom kolovozu.

Široki, bočni žlebovi unutar šare gazećeg sloja efikasno uklanjaju vodu sa puta smanjujući opasnost od akvaplaninga. Pozitivna karakteristika je i to što je optimizovan otpor kotrljanja, što označava, između ostalog, efikasnu potrošnju goriva.

Gazeći sloj Kinergy Eco2 K435 obezbeđuje udobnu i tihu vožnju.

Ventus S1 evo3 SUV K127 

Ventus S1 evo3 SUV K127 je letnja guma visokih performansi dizajnirana za moderna putnička i SUV vozila. Prema recenzijama vozača, ovaj model odlikuje veoma mali kratak put kočenja na mokrom, kratko kočenje na suvom, mali otpor kotrljanja i bezbednost pri rukovanju.

Osim aspekta bezbednosti, važno je napomenuti da odlično amortizuje neravnine na putu, pružajući tihu i udobnu vožnju.

Ovaj model je svojevrsna prekretnica Hankook kompanije. Izuzetni sportski parametri, prepleteni su sa visokom izdržljivošću i brigom o prirodi. Odličan je izbor za vozače koji žele bržu, ekonomičnu i ekološku vožnju.

Vantra RA18

Hankook Vantra RA18 je radijalna, letnja guma pogodna za kombi vozila. Dizajnirana je da pruži odličnu izdržljivost, pouzdanost i bezbednost pri većem opterećenju.

Šare na gazećem sloju obezbeđuju odlične performanse na suvom i mokrom kolovozu, smanjujući mogućnost akvaplaninga. Sporo se troše omogućavajući duge i sigurne kilometraže.

 

Koji od ovih Bridgestone i Hankook modela bi odgovarao vašem vozilu ovoga leta?

KemoImpex koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.