Pet stavki za pravilno održavanje vozila

U svakodnevnoj trci i frci života, nije neuobičajeno da mnogo štošta uzimamo zdravo za gotovo. Jedna od takvih stvari jeste i naš automobil.

Auto nam omogućava da decu dovezemo do škole ili vrtića, na posao, u posetu porodici i prijateljima, i otputujemo u daleke predele - udobno i sigurno. 

Međutim, o stanju našeg automobila uglavnom razmišljamo tek kada dođe do problema. No, tada je već kasno jer osim što je automobil neupotrebljiv na određeno vreme, čeka nas dugotrajan i skupocen boravak kod majstora.

Naravno, kvarovi automobila su neminovni, ali pravilnim održavanjem ključnih delova svog auta možete produžiti životni vek svom četvorotočkašu, a vožnju učiniti bezbednijom i prijatnijom. Stoga, donosimo pet saveta za pravilno održavanje automobila.

Redovno menjajte ulje

Rutinska provera i zamena ulja u automobilu bitna su stavka za održavanje motora u ispravnom stanju. Dovoljno je da jednom mesečno ili na svakih par punjenja rezervoara - i obavezno pre bilo kakvog dužeg putovanja - proverite nivo ulja.

Takođe, trebalo bi da budete upoznati sa tim koja vrsta motornog ulja je najbolja za Vaš automobil, spram viskoznosti ulja, sintetičkog ili nesintetičkog ulja i kilometraže automobila.

Što se tiče idealnog intervala za promenu ulja, nesumnjivo ćete naići na oprečne informacije. Dok jedni kažu da je promena ulja poželjna već na pređenih 1.500 kilometara ili svakih šest meseci, drugi kažu da automobil može preći i do 25.000 kilometara pre promene ulja.

Ali, ko je u pravu? Pa, i jedni i drugi. Idealan interval za promenu ulja zavisi od načina Vaše vožnje. Ukoliko ne vozite često, i uglavnom vozite kraće relacije, motor se ne zagreva dovoljno da bi izbacio kondenz, što dovodi do brže degradacije ulja.

Pored načina vožnje, tu su i drugi faktori koji utiču na frekvenciju promene ulja - dugi periodi ne paljenja automobila, vožnja po lošim vremenskim uslovima, kvalitet motora i automobila. Stoga, najbolji savet jeste da ulje menjate onda kada to Vašem automobilu odgovara.

Proveravajte svetla

Slomljeno ili pregorelo svetlo na Vašem automobilu predstavlja ozbiljan bezbednosni rizik, da ne spominjemo potencijalnu kaznu ako Vas primeti policija. 

Iako je razumljivo da ćete nekad prevideti svetlo koje ne radi, posebno ako se radi o zadnjim ili dnevnim svetlima koja ne možete baš lako uočiti tokom vožnje, probajte da stvorite naviku da s vremena na vreme upalite sva svetla i obiđete automobil. Parkirajte se na ravnoj površini i proverite da li rade sva svetla - žmigavci, duga i kratka, pozicija, maglenke - i da li su dobro pozicionirana. Zamolite nekoga da Vam pomogne pri pregledu kočionih svetala.

Prednja svetla su ključna sigurnosna svetla u automobilu, zbog čega je važna posebna briga o njima. Očistite ih, posebno nakon loših vremenskih uslova poput kiše ili snega, i zamenite sijalice kada se počnu zatamnjivati.

Prekontrolišite stanje guma

Pneumatici su jedan od osnovnih elemenata bezbedne i udobne vožnje, zbog čega zahtevaju posebnu pažnju i temeljnu, redovnu proveru.

Održavanje adekvatnog pritiska u gumama može značajno smanjiti trošenje guma i time produžiti njihov životni vek, a istovremeno umanjiti potrošnju goriva. Standardni pritisak u gumama za putnička vozila iznosi između 2 i 2,5 bara, ali konkretne informacije i idealnom pritisku možete naći na nalepnici na vratima vozila, ispod haube ili poklopca rezervoara.

Važno je napomenuti da pritisak u gumama određuje proizvođač automobila, a ne pneumatika, kao i to da se na nalepnici nalaze dve vrednosti pritiska - jedna koja označava pritisak u gumama pri normalnom opterećenju vozila, a druga pritisak u pneumaticima pri opterećennju vozila. Maksimalan pritisak može biti izražen u barima ili PSI (pound-force per square inch), a kako je 1 bar = 14.5 PSI, lako možete izračunati na koliko bara bi trebalo da naduvate gume.

I nedovoljno naduvane ali i prenaduvane gume mogu dovesti do brojnih problema, a vremenom i do neravnomernog ili preteranog trošenja pneumatika. Proveravajte pritisak u gumama na mesečnom nivou, kao i pre dugih putovanja ili nakon prenošenja velikog tereta. Imajte na umu da na svakih 10°C pada temperature, pritisak u gumi opadne za 0,1 bar.

Još jedan način kako da produžite trajanje svojih pneumatika i obezbedite maksimalnu bezbednost pri vožnji jeste redovno rotiranje guma. Gume na prednjem delu vozila obično se brže habaju od onih na zadnjem, a često rotiranje omogućuje njihovo ravnomernije habanje. Rotacija se uglavnom preporučuje na pređenih 5000 do 10000km.

Istrošenost guma, tj. dubina gaznog sloja, ključna je za sigurnu vožnju, posebno po vlažnom kolovozu ili kolovozu prekrivenim snegom. Adekvatna dubina šare omogućava bolje prianjanje gume za kolovoz i smanjuje mogućnost proklizavanja kao i zaustavni put. Najmanja dozvoljena dubina šare za letnje pneumatike je 1,6mm, dok za zimske, ona iznosi 4mm. 

Naravno, svi ovi saveti se podrazumevaju i za rezervnu gumu.

Čuvajte akumulator

Akumulator je jedna od najvažnijih komponenti za pravila rad Vašeg vozila. Trudite se da izbegavate navike koje utiču na brzo pražnjenje akumulatora, i redovno proveravajte akumulator tokom ekstremnih temperatura, kako one utiču na performanse akumulatora.

Proveravajte nivo tečnosti u autu

Postoji nekoliko vrsta tečnosti u automobilu čiji biste nivoe trebalo da redovno proveravate kako bi Vaš automobil radio pravilno. Tu spadaju motorno ulje, rashladna tečnost, ulje za servo volan i ulje za kočnice.

Curenje bilo koje od ovih tečnosti može uticati na bezbednost vožnje automobila. 

Ulje za kočnice je posebno važno, ali i izazovno jer odlično privlači vlagu, što dalje utiče na razvoj korozije zbog čega kočniće mogu otkazati. Stoga, ulje za kočnice bi trebalo menjati na godišnjem nivou.

 

KemoImpex koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.