Velika servisna akcija u maju

Velika prolećna servisna akcija

u sledećim servisnim centrima Kemoimpex-a :

  • Beograd, Autoput Beograd Novi Sad bb
  • Beograd, Save Maškovića br.3
  • Beograd, Venizelosova br. 35
  • Niš, Vizantijski bulevar bb
  • Novi Sad, Filipa Višnjića br.12
  • Novi Sad, Cara Dušana 42
  • Čačak, Đorđa Popovića bb
  • Subotica, Beogradski put br.59
  • Kragujevac, Kneza Mihaila 276


Servisna akcija (15% popusta) se odnosi na uslugu dopune auto klime, sve filtere kabine i uslugu zamene filtera kabine.

Kao i svaki drugi sistem u automobilu, i klima uređaj traži redovno održavanje. Ovi saveti će Vam pomoći da produžite radni vek i olakšate funkcionisanje klime u Vašem automobilu.

Proverite klima uređaj u Vašem automobilu na vreme

Prvi savet koji Vam možemo dati je da proverite klima uređaj u Vašem automobilu na vreme. Nemojte čekati letnje vrućine da biste to učinili, nego je isprobajte na proleće. To će Vam dati dovoljno vremena da otklonite eventualne nedostatke.

Redovno menjajte filter

Za pravilno funkcionisanje klima uređaja u vozilu, najvažnija je redovna zamena filtera klime (ovaj filter se često naziva i filterom kabine, odnosno polenskim filterom). Redovna zamena filtera bitna je i zbog toga što se u sistemu klima uređaja skupljaju bakterije. Proizvođač svakog vozila je predvideo servisni interval zamene filtera klime. On obično iznosi 10-15.000 km. Da biste saznali koji je interval zamene polenskog filtera predviđen za Vaše vozilo, pogledajte servisnu knjižicu, ili konsultujte ovlašćeni servis. Kada zamenite filter, obavezno očistite i kućište u kom se on nalazi od lišća, insekata i ostalih nečistoća.

Savremeni filteri polena u svojoj unutrašnjosti imaju aktivni ugalj koji značajno poboljšava njegova zaštitna svojstva u filtriranju polena i u stanju je da zadrži i najsitnije čestice nečistoće van kabine. Štaviše, ovakvi filteri koliko-toliko uspevaju da zadrže svoju funkciju čak i kada je površina prekrivena prljavštinom.

Cilj redovnog servisa jeste održavanje tehničke ispravnosti i produžetak veka trajanja kompresora i svih drugih komponenti auto klime. Proces servisiranja treba obavljati u vremenskom intervalu od 12 meseci (jednom godišnje) i to u periodu neposredno pre početka korišćenja, u proleće.

Važno je da se svaka operacija koju servis podrazumeva obavi prema uputstvu koje je propisao proizvođač vozila. Iz tog razloga upotrebljavamo savremene alate i tehnike prilikom servisiranja, a sve u cilju kvalitetnijeg, bržeg i efikasnijeg pružanja usluga našim sadašnjim i budućim klijentima.

*popusti se ne sabiraju sa drugim benefitima i popustima.